Ultiem relaxen in New York bij SoJo Spa Club

© JOURNA ON TOUR
© JOURNA ON TOUR

Vertoeven in the city that never sleeps is een fantastische ervaring, maar de hectiek van New York kan af en toe te veel worden. Het is fijn om een aantal toevluchtsoorden te hebben waar je even diep kunt ademhalen en tot rust kunt komen. Central Park en Battery Park zijn daar uitermate geschikt voor, maar tijdens mijn recente bezoek aan New York ontdekte ik een veel originelere plek: SoJo Spa Club in Edgewater, New Jersey.

 

In Nederland ga ik bijna nooit naar een spa of sauna omdat ik veel te schijterig ben om naakt rond te lopen en ook geen behoefte heb aan het zien van anderen in hun adamskostuum. Gelukkig denken de Amerikanen er net zo over. Tijdens een bezoek aan SoJo Spa Club kun je gewoon je bikini of zwembroek aanhouden.

 

SoJo Spa Club opende begin 2017 haar deuren en is sindsdien een hit onder de New Yorkers. Het gebouw was ooit onderdeel van een aluminiumfabriek, maar daar is niets van terug te zien. De eigenaar, een gepensioneerd horecaondernemer, heeft miljoenen in het pand gestoken om een luxe spa van zeven verdiepingen te creëren. Van de receptie tot de kleedruimtes en de bar op het dakterras: alles oogt clean en modern.

 

De faciliteiten zijn naar Koreaans voorbeeld. Zo kun je je in de Aziatisch ogende tuin onderdompelen in een zijdebad, een bad met koolzuurgas (goed voor de bloedsomloop) en een Hinoki-bad met rustgevende oliën. Op dezelfde etage zit een groot bad met verschillende jetstreams om pijnlijke spieren te masseren.

Mijn favoriete bad zit echter op het dak: een infinity pool met uitzicht over de Hudson en de skyline van Manhattan. En hoe leuk: er is een waterglijbaan om snel naar de onderliggende verdieping te komen.

 

Binnen zijn het vooral de sauna’s die hoge ogen gooien. Naast de traditionele infraroodsauna is er een rode klei-sauna en een witte klei-sauna (de eerste zou wonderen doen voor de bloedsomloop, de tweede is een detox voor de lymfeklieren). Probeer zeker ook de houtskoolsauna en de sauna die bekleed is met zout uit de Himalaya (je proeft het op je tong!).

 

Van zo’n spa-dag krijg je natuurlijk honger. SoJo Spa Club heeft een brasserie met Koreaans menu. Ik heb daar schaamteloos noedels zitten slurpen en twee porties dim sum gegeten.

 

Wat praktische info: toegang tot de spa kost op doordeweekse dagen 60 dollar, in het weekend 75 dollar. Ik vond dat het waard, want je kunt er rustig een halve dag of langer doorbrengen. Aan vervoer ben je vanuit Manhattan gelukkig niets kwijt. Elke twee uur rijdt een gratis shuttlebusje van West 42nd Street (tussen 8th en 9th Avenue) naar de spa in Edgewater en weer terug. Check de tijden op de site en kom een beetje op tijd, anders zit het busje vol. Verder belangrijk om te weten: je moet ouder dan 16 jaar zijn om toegang te krijgen tot SoJo Spa Club. Ook moet iedereen een ID laten zien bij de receptie. Neem je paspoort dus mee!

 

 

NB: dit artikel is niet gesponsord.