10 x de fijnste plekjes op Aruba

Foto: Serge Melki
Foto: Serge Melki

Het ultieme zomergevoel krijg ik in de Cariben. In 2014 ging ik voor het eerst met mijn vriend mee op een vlucht naar Bonaire. Sindsdien is dat ons lievelingseiland – maar daarover meer in een volgende post. Dit jaar verbleven we voor het eerst uitgebreid op Aruba. We waren van tevoren wat sceptisch: Aruba staat bekend als zeer toeristisch en zeer Amerikaans. Tijdens onze vakantie merkten we dat je op het eiland inderdaad een beetje moet zoeken naar authenticiteit. Het is er wel degelijk, dat Caribische sfeertje, en daarom help ik je op weg met de volgende hotspots om het maximale uit je bezoek te halen:

 

 

Stranden en bezienswaardigheden

 

Eagle Beach is een fantastisch strand om een dag onder de dividivi te liggen. Zo’n boom, wiens takken groeien in de richting van de wind, biedt de broodnodige schaduw als de zon hoog aan de hemel staat. Je kunt ook gratis gebruikmaken van de houten parasols die de Arubaanse overheid heeft neergezet. Strandbedjes zijn op diverse plekken te huur en om de paar honderd meter vind je wel een tentje voor een lunch of een verkoelend drankje. Omdat het strand zo langgerekt is en er niet zoveel hotels staan, is het er een stuk rustiger dan op Palm Beach.

 

Baby Beach is zeer de moeite waard als je een huurauto hebt. Het strand, in de vorm van een halve maan, ligt bij het dorp San Nicolas op de zuidpunt van het eiland. Door het ondiepe zeewater is dit een ideale plek voor een stranddag met kinderen. Ga na afloop zeker even het dorp in om de vele muurschilderingen op huizen, winkels en cafés te bewonderen.

 

Arikok National Park is voor natuurliefhebbers een ware belevenis. Je kunt er fietsen of hiken, maar je ziet het meest van het enorme park met een terreinwagen. Niet te missen is Conchi, ‘the natural pool’, door rotsen afgescheiden van de zee. Je mag hier zwemmen!

 

Renaissance Private Island vonden wij het hoogtepunt van onze vakantie, lees hier waarom (en trakteer jezelf vooral op een dag in een luxe cabana)!

 

Restaurants

 

Een diner bij Barefoot Restaurant is heel bijzonder. Je eet hier aan een tafeltje op het strand en ja, je wordt aangemoedigd om je schoenen uit te doen. Wij aten hier heerlijk vis met onze voetjes in het zand.

 

The West Deck is een relaxte plek aan het water. De sfeer doet denken aan die bij Nederlandse strandtenten, maar de kaart is een stuk exotischer: je kunt hier een veelvoud aan Caribische hapjes bestellen. De cocktails zijn het soort waarvan je er maar één nodig hebt.

 

Charmant is bistro De Suikertuin in het centrum van Oranjestad. De Nederlandse eigenaresse toverde een traditioneel woonhuis om tot een café met binnentuin waar je terecht kunt voor (gezonde) broodjes, wraps en salades. ’s Avonds serveren ze onder meer nasi goreng, met appeltaart toe!

 

Hotels

 

Wil je op visite bij de beroemde flamingo’s, dan is het verstandig om in het Renaissance Hotel te logeren. Een verblijf hier verschaft je gegarandeerd toegang tot het privé-eiland van het hotel. De kamers zijn niet heel bijzonder, maar wel fris en modern, net als de lobby en de bar. Er is een (bescheiden) zwembad met loungebedden rondom. Onder het hotel zit een groot winkelcentrum met onder meer Louis Vuitton, Michael Kors en (heel belangrijk!) Starbucks.

 

Het grootste deel van onze vakantie brachten wij door in Wonders, een adult-only boutique hotel in Oranjestad. Het hotel heeft een tiental kamers met een sfeer die het midden houdt tussen Caribische stranden en Marokkaanse medina’s. Er is een prachtige tuin met een zwembad en een flink terras waar je ’s morgens een uitgebreid ontbijt geserveerd krijgt.

 

 

Ken jij andere hotspots op Aruba? Laat het mij weten via Instagram!

 

NB: dit artikel is niet gesponsord.