Een greep uit mijn werk voor verschillende tijdschriften. Een overzicht van mijn artikelen voor de NOS vind je hier.
In het maatschappelijk debat krijgen organisaties al snel een draai om de oren als er fouten zijn gemaakt of het beleid volgens sommigen niet deugt. Bij medewerkers kan dat hard aankomen. Hoe kunnen zij het beste omgaan met publieke kritiek op hun werkgever?
Wie niet te diep in de buidel wil tasten voor een gelegenheidsoutfit kan de stukken ook huren. Handig als je niets gepasts hebt, en je zit er ook niet aan vast.
De vraag naar tweedehands kleding is explosief gestegen. Maar het aanbod groeit misschien nog wel harder. Wie een nette prijs wil krijgen bij het doorverkopen van een designermerk moet op de juiste plek zijn.
De mode-industrie is een van de grootste vervuilers op aarde. Nieuwe en vergeten materialen moeten de mode duurzamer maken. Grote modehuizen financieren daartoe kleine start-ups. 'Het draait altijd om schaalgrootte.'
Met een lezersenquête verzamelde FD Persoonlijk de grootste ergernissen op de werkvloer. Experts, onder wie hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk, geven een aanzet om de irritaties te verhelpen.
Personal branding voor ondernemers, artiesten en politici: dat kenden we al. Maar slimme zelfpromotie kan ook professionals in loondienst veel opleveren. Hoe doe je dat, zonder irritatie bij collega's op te wekken?
Meer stellen kiezen voor een vrijer leven, zonder kinderen en met elkaar. Maar wie bewust kinderloos is, kan rekenen op een spervuur aan vragen en ongewild commentaar. 'Ik vraag ook niet waarom iemand wel kinderen heeft.'
Veel professionals maken het in hun loopbaan een keer mee: werken in een organisatie waar de cultuur ronduit slecht is. Wantrouwende leidinggevenden, ellebogende collega's of hele afdelingen die door frustratie en angst niet functioneren. Wat is eraan te doen?
We missen het contact met collega's en de zoveelste online pubquiz helpt niet. Hoe organiseer je digitaal toch de nodige gezelligheid en verbinding?
De vraag naar duurzame kleren leidt tot een misleidend soort marketing: greenwashing. Hoe herken je het?
Het blog kreeg concurrentie van vlog en podcast, maar wordt zakelijk nog altijd gretig ingezet. Twee ondernemers en een expert vertellen hoe ze met bloggen hun omzet spekken.
Hoe houdt de leidinggevende zicht op het welzijn van medewerkers als ze niet op kantoor mogen zijn? Vier belangrijke vragen beantwoord.
Instagram? Dat is toch voor vakantiekiekjes en kattenfoto's? Nee, ook ondernemers gebruiken Instagram om hun product onder de aandacht te brengen. 'Het is de beste plek om een visueel verhaal te vertellen.'
Undercover en La casa de papel waren vorig jaar de meest bekeken Netflix-series in Nederland. Voor Glamour onderzocht ik waarom we zo smullen van misdaaddrama. Met o.a. misdaadjournalist Jens Olde Kalter en mediawetenschapper Willemien Sanders.
Het ene na het andere modehuis gaat fur free. Maar hoe staat het echt met de alternatieven voor bont? Ik zocht het uit voor het winterissue van Glamour. Met o.a. Natalie Wanga van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren en Ron Haarman namens het Nederlands Bont Instituut.
Een gezin met twee werkende ouders kan bijna niet zonder hulp: een oppas, een schoonmaker en een tuinman zijn geen uitzondering. Maar hoe manage je die allemaal?
Waar wil ik als freelance journalist over een paar jaar staan? Enter de workation, waarvoor ik afreisde naar Marrakech om zakelijke stappen te zetten en (een beetje) vakantie te vieren.
Mensen met andere normen en waarden - van de Amerikaanse refo-familie Duggar tot de extravagante Kardashians - blijken op televisie een enorme aantrekkingskracht te hebben. Waarom?
De flexibele vrijwilliger is in opkomst: belangeloos iets doen voor een ander, maar alleen op het moment dat het schikt.
Een sweater uit Amerika, een jurkje uit China... Onze digitale aankopen leggen heel wat kilometers af. Moeten we ons daarvoor schamen? Of zijn webwinkels en bezorgers groener dan we denken?
Ze was de eerste influencer op de cover van Vogue, prijkte op de magische Forbes 30 under 30-lijst en gaf lezingen over haar digitale businessmodel op Harvard. Chiara Ferragni (31) is niet ‘gewoon’ een modeblogger meer. In tien jaar tijd groeide ze uit tot een van de machtigste én rijkste zakenvrouwen van Italië.
Een van de oudste industrieën ter wereld - de mode, ja - moet er nu ook aan geloven: robotisering. Maar stel dat een zelflerende robot jouw jurk ontwerpt, kunnen we dan nog wel van mode spreken?
Millennials eten minder vlees, bezitten minder vaak een auto en doen enthousiast mee aan de deeleconomie. Maar waarom shoppen ze dan geen duurzame mode? Ik zocht het uit (en stak de hand in eigen boezem).
In het eerste weekend van november rennen zo'n 50.000 mensen, waaronder veel Nederlanders, door de straten van New York. Maar is dat eigenlijk wel normaal, het rennen van een marathon? Voor FD Persoonlijk sprak ik met deelnemers Syrco Bakker (chef-kok Pure C) en Wiebe Draijer (CEO Rabobank) over hun sportieve droom.
Leven alsof elke dag de laatste is. Drank hier, pil daar, weekend Parijs: vooral de twintigers en dertigers van nu storten zich volop in het hedonisme. Genot als hoogste levensdoel: wat brengt dat? Met behulp van de Britse filosoof Roman Krznaric en econoom Marieke Blom zocht ik dat uit. Te lezen in het december(feest)nummer van ELLE.
Een horeca-imperium voor de jetset dat in tien jaar net zo'n legendarische status heeft verworven als de bekende instituten aan de Côte d'Azur. Bagatelle is 's zomers het meest gewilde lunchadres aan het strand van Pampelonne. En niet alleen in Saint-Tropez knallen de kurken. Dat ontdekte ik toen ik voor Quote met mede-eigenaar Remi Laba sprak en in New York de originele vestiging van Bagatelle bezocht.